نگاهی به ارتباط تمرکز و عدم تمرکز در موفقیت هر کسب و کار‎

1,280

نگاهی به ارتباط تمرکز و عدم تمرکز در موفقیت هر کسب و کار

با سلام.

این مطلب اگرچه جنبه عمومی دارد, اما توجه ویژه ما به کسانی است که به کسب و کار در رشته ” دکوراسیون ” داخلی ساختمان “ مشغول هستند. از جمله این گروه, دفاتر معماری داخلی ساختمان, فروشگاههای تزئینات داخلی ساختمان و صنف محترم نصاب است که از جمله به نصب انواع کفپوش های ساختمانی ( از جمله انواع کفپوش های pvc , پارکت چوبی و لمینیت ) اشتغال دارند.

یکی از مسائل مرتبط با فروش ( از جمله فروش انواع کفپوش pvc و پارکت لمینیت ) , تناسب لازم بین ” تمرکز ” و ” عدم تمرکز ” بر یک کار یا یک بازار یا یک مشتری است. ما ذیل مبحث مدیریت خواهیم کوشید درباره سایر مسائل مدیریت ( از جمله ویژگیهای خاص یک فروشنده موفق ) به تفکیک و بیشتر گفتگو کنیم.

وقتی در یک کشور( از جمله ایران), با پدیده بی ثباتی در قوانین کسب و کار مواجهیم, یکی از راه های ممانعت از آسیب احتمالی ناشی از تغییرات ناگهانی قوانین و مقررات, تعدد منابع کسب و کار است. ما نام این روش را ” عدم تمرکز” بر یک کسب و کار معین می نامیم.

از سوی دیگر پیشبرد هر کسب و کار به خودی خود, نیازمند تمرکز معین بر آنست تا بقول معروف بتوان آنرا سرجای خود گذاشت. بدین ترتیب بنظر میرسد بین اهمیت “عدم تمرکز” در چنین جوامع و لزوم ” تمرکز” برای جا انداختن هر کسب و کار معین تناقضی وجود دارد که پیشبرد این روش را با مشکلاتی همراه میسازد.

ترکیب مناسب از تمرکز و عدم تمرکز
    ترکیب مناسب از تمرکز و عدم تمرکز

در چنین اقتصادهائی تغییرات ناگهانی برخی مقررات و قوانین ممکن است کسب و کار سودآوری را یک شبه به رکود یا زیان بکشد. در چنین مواقع تعدد زمینه های کسب و کار میتواند باعث شود که سود کارهای دیگر پوشش کارهائی گردد که معمولا بصورت موقت دچار رکود یا زیان شده اند. چنین فعالان اقتصادی حتی در زمانی که یک یا چند کسب و کار معین موفق هم می باشند، همزمان به فایل های دیگر کاراقتصادی، بویژه نوآورانه، اندیشیده و برایش زمان و پول صرف می کنند. به این ترتیب با وجود ضرر و زیان مشخص در یک یا چند خط تولید یا بازرگانی و خدمات, مجموع اقتصاد شرکت همیشه رو به رشد خواهد بود.

اما در انتخاب این راهکار, دو مشکل فرا راه زیر مجموعه اینگونه کارآفرینان و فعالان اقتصادی هست. نخست شخصیت فردی و استعداد نوعی و بکلی متفاوت هر فرد است که او را قادر میسازد تنها در موقعیت های معین حرفه ای بهره وری و روحیه مناسب داشته باشد.

دومین مورد مربوط به ذات پیشبرد هر فایل اقتصادی معین است که معمولا بدون تمرکز معین بر ویژگیهای آن کار مشخص غیرقابل انجام است. برای نمونه فروش, جزء کارهائی است که نیازمند تمرکز قابل توجه هم فروشنده و خریدار می باشد. در غیر اینصورت یک یا هر دو طرف فروش دچار نارضایتی یا زیان خواهند شد.

بدین ترتیب, همین “عدم تمرکز” که باعث تامین رشد مجموعه یک شرکت می باشد, ممکن است به روحیه و کار بسیاری از زیرمجموعه آسیب وارد نماید. لذا مدیران اصلی شرکت باید دقت کند تا در تکثیر مدیران میانی “غیرمتمرکز”, جانب احتیاط را رعایت نمایند.

در پایان باید گفت “موفقیت” قبل از هرچیز, نیازمند برخورد خلاق و مشخص در هر کار معین می باشد. یکی از بزرگترین آسیب های کتابهایی که با عناوین “راز های موفقیت” ترجمه، تالیف، چاپ و منتشر میشود، همین خطر برداشت ملانقطی خوانندگان شیفته، ولی کم تجربه ایست که شاید بخواهند ” راه موفقیت ” کسی را نعل به نعل کپی کرده و آنگاه که از تلاشهای شدید خود نتیجه نمیگیرند، افسرده تر از پیش موفقیت را تنها نتیجه یک “شانس” قلمداد میکنند که ظاهرا بسراغ ایشان نمی آید.

سلامت و پیروز باشید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.